Κ. Ιγγλέζη: «Να έρθει ο υπουργός Υγείας στη Χαλκιδική»

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την κατάσταση στο Ε.Σ.Υ.
Σειρά πρωτοβουλιών για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που παρατηρούνται στο χώρο της Υγείας στη Χαλκιδική, αναλαμβάνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβερνητική τοπική βουλευτή Κατερίνα Ιγγλέζη και το αρμόδιο Τμήμα του Κόμματος στο νομόμετά από την ολοκλήρωση των επισκέψεων που πραγματοποίησε κλιμάκιοστις δημόσιες υγειονομικές μονάδες.
Η κ. Ιγγλέζη μιλά στο halkidikifocus.gr για όσα διαπίστωσε στη διάρκεια της πολυήμερης περιοδείας της στο Γενικό Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής.
«Κυρίαρχο ζήτημα αποτελεί η έλλειψη προσωπικού. Ο εξοπλισμός βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και απαιτούνται λιγότερες βελτιώσεις»σημειώνει.
Για το Νοσοκομείο Πολυγύρου υπογράμμισε πως γίνονται προσπάθειες από τη νέα Διοίκηση ώστε να αντιμετωπιστούν οι σοβαρές λειτουργικές ανάγκες, καθώς πρόκειται για το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας του νομού.
«Απελπιστική κατάσταση»
Σύμφωνα με τη βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου βρίσκεται σε άθλια κατάσταση σε σχέση με τις υπόλοιπες αντίστοιχες δομές. «Είναι το πλέον υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας του νομού και πρέπει να μπει σε πρώτη προτεραιότητα. Κάποιες ενέργειες έπρεπε να γίνουν... χθες τόσο για τη στελέχωση κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό όσο και για την προμήθεια υλικών» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου της Νέας Καλλικράτειας και το Π.Ε.Δ.Υ.-Κ.Υ. Νέων Μουδανιών βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργίας.
Το πρώτο διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό ενώ χρειάζεται ενίσχυση κυρίως του θερινούς μήνες, οπότε αυξάνονται και οι ανάγκες.
Το δεύτερο, ύστερα από τη συστέγασή του με τα ιατρεία του πρώην ΕΟΠΥΥ, έχει βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, καθώς διαθέτει γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό ενώ προσεχώς θα τοποθετηθεί και μία παιδίατρος, όπως παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες το halkidikifocus.gr.
«Η εικόνα που παρουσιάζει το ΠΕΔΥ-ΚΥ Νέων Μουδανιών θα πρέπει να διατηρηθεί και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποβαθμιστεί στην προσπάθεια να ενισχυθούν τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας, όπως συμβαίνει με τη μετακίνηση προσωπικού» υποστηρίζει η κ. Ιγγλέζη.
Αυξημένες είναι οι ανάγκες και στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας, όπου στη διάρκεια των θερινών μηνών η περιοχή «βουλιάζει» από χιλιάδες επισκέπτες και καθημερινά ο αριθμός των περιστατικών είναι αντιστρόφως ανάλογος με τη δύναμη των γιατρών.
«Αγκάθι» αποτελεί η έλλειψη παιδίατρου εδώ και χρόνια με τους γονείς να μετακινούνται σε άλλες μονάδες ή να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την περίθαλψη των παιδιών τους.

Για το ΕΚΑΒ
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει τα οξυμένα προβλήματα που παρουσιάζει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στη Χαλκιδική με την έλλειψη πληρωμάτων που εμποδίζουν την πλήρη κάλυψη στη διάρκεια του 24ώρου.
«Όπως ενημερώθηκα κατά τις επισκέψεις μου στα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες που προκύπτουν. Την ίδια στιγμή γίνεται ‘κατάχρηση’ ασθενοφόρων ακόμη και για απλά περιστατικά» αποκαλύπτει.
Η ίδια αντιτείνει τη σωστή αξιολόγηση των περιστατικών για τα οποία χρειάζεται ή όχι ασθενοφόρο. «Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ένα ασθενοφόρο μεταβαίνει για μια απλή διακομιδή και όταν παραστεί ανάγκη για ένα κρίσιμο περιστατικό δεν είναι διαθέσιμο» επισημαίνει η κ. Ιγγλέζη.
Οι παρεμβάσεις
Στη διάρκεια των επισκέψεων έγινε πλήρης αποτύπωση της κατάστασης για κάθε μονάδα του Ε.Σ.Υ. «Όλα όσα καταγράψαμε μαζί με ορισμένα συμπληρωματικά στοιχεία που θα μας εκχωρήσουν οι διευθυντές θα αποσταλούν στη Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης και στα αρμόδια υπουργεία» γνωστοποιεί η κυβερνητική βουλευτής.
Παράλληλα, μαζί με κλιμάκιο τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθείτον Διοικητή, Στρατή Πλωμαρίτη ενώ πολύ πιθανό να φέρει το ζήτημα στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Ωστόσο, η κ. Ιγγλέζη υποστηρίζει κατηγορηματικά πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επισκεφθεί τη Χαλκιδική, ώστε να σχηματίσει πλήρη εικόνα για όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας.«Επιδίωξή μου είναι να έρθει στο νομό είτε ο αρμόδιος υπουργός είτε ο αναπληρωτής υπουργός ώστε να ενημερωθεί από κοντά για την κατάσταση που επικρατεί. Στην Αθήνα δεν γνωρίζουν για τις ιδιομορφίες που παρουσιάζει ο νομός και κυριαρχεί η αντίληψη ότι δε διαφέρει από τις υπόλοιπες περιοχές της ελληνικής περιφέρειας» τονίζει.
Το διευρυμένο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει την περιοδεία του στις μονάδες του Ε.Σ.Υ., την προσεχή Δευτέρα, με επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου