Αλλάζει όψη το λιμάνι των Νέων Μουδανιών

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις στο χώρο του λιμανιού των Νέων Μουδανιών στη Χαλκιδική αναμένεται να υλοποιηθούν μέσα στο 2017 από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νέας Προποντίδας.
Κατά τη σημερινή (Τρίτη 9 Αυγούστου) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου εγκρίθηκε το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, όπου εντάσσεται μία σειρά έργων στο χώρο ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου.
Τα δύο κυριότερα έργα του προγράμματος αφορούν την ασφαλτόστρωση τμήματος της χερσαίας ζώνης του λιμανιού των Νέων Μουδανιών καθώς και την ανάπλαση του δυτικού θαλάσσιου μετώπου της πόλης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχεδιασμό, στο πλαίσιο του πρώτου έργου θα ασφαλτοστρωθεί όλος ο περιβάλλων χώρος του λιμανιού, θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στα δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτροδότησης ενώ θα εγκατασταθούν ηλεκτροφωτισμός και συστήματα πυρόσβεσης.
«Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 382.000 ευρώ και με την ολοκλήρωση των εργασιών η εικόνα στο χώρο του λιμανιού θα αλλάξει ριζικά. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται σε καλύτερες συνθήκες, χωρίς τη σκόνη στη διάρκεια του καλοκαιριού και τη λάσπη από τις βροχοπτώσεις» δήλωσε στο halkidikifocus.gr αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νέας Προποντίδας Σίμος Κοκκινίδης.
Όσον αφορά το έργο ανάπλασης της δυτικής πλευράς του θαλάσσιου μετώπου, πρόκειται για το τμήμα από την κεντρική προβλήτα μέχρι και τη μαρίνα της πόλης. Εκεί, αφού ξηλωθεί όλη η υφιστάμενη υποδομή θα γίνει νέα πλακόστρωση, θα τοποθετηθεί ηλεκτροφωτισμός, θα αντικατασταθούν τα παγκάκια και θα φυτευτούν δέντρα. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 247.000 ευρώ.
Όπως γνωστοποίησε ο κ. Κοκκινίδης, τη χρηματοδότηση εκπόνησης των μελετών των δύο έργων ανέλαβε ο Δήμος Νέας Προποντίδας, τις οποίες παρέλαβε και επίσημα το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
«Η υλοποίηση των παρεμβάσεων θα γίνει με πόρους του Λιμενικού Ταμείου ενώ είναι πιθανό να συνεισφέρει εφόσον απαιτηθεί, και ο Δήμος» υπογράμμισε.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημασία ένταξης του Λιμενικού Ταμείου στον Δήμο, γεγονός που το καθιστά περισσότερο λειτουργικό και ευνοεί την προώθηση διάφορων δράσεων.
Και στη Νέα Καλλικράτεια
Στο πρόγραμμα δράσης του 2016 εντάσσεται και ένα έργο –μικρότερης έκτασης- που αφορά τη «διαμόρφωση ζώνης λιμένα Νέας Καλλικράτειας» με προϋπολογισμό 75.000 ευρώ. «Και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα γίνει ασφαλτόστρωση και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους» εξήγησε ο κ. Κοκκινίδης.
Τέλος, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν διάφορες εργασίες συντήρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων σε Νέα Μουδανιά και Νέα Καλλικράτεια.
Πηγή: halkidikifocus.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου