Στην Χαλκιδική ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

souroti-ieronimos-2Τις ομορφιές της ορεινής Χαλκιδικής θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο οποίος τη Δευτέρα παρέστη στον εορτασμό της μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του halkidikifocus.gr, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επισκέπτεται τον Ταξιάρχη, όπου παρατίθεται γεύμα προς τιμήν του.
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της συνοδείας του θα καταλύσουν για λίγες ώρες σε κατάλυμα της περιοχής και το απόγευμα θα αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με προορισμό την Αθήνα.

Λαμπρός εορτασμός

Με ιεροπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη και με τη συμμετοχή χιλιάδων ευλαβών προσκυνητών πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της μνήμης του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.
Με θερμά λόγια για την μορφή του Οσίου Παϊσίου μίλησε ο κ. Ιερώνυμος κατά τον εόρτιο Εσπερινό επί της εορτής της ιεράς μνήμης του νέου, μεγάλου και θαυματουργού Αγίου.
Φέτος, στη δεύτερη επέτειο της ετήσιας μνήμης του ο Μακαριότατος προεξήρχε των Εκκλησιαστικών Ακολουθιών και της Ιεράς Αγρυπνίας στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου Μοναζουσών, που είναι αφιερωμένο στους δύο σύγχρονους Οσίους Αρσένιο τον Καππαδόκη και Παΐσιο τον Αγιορείτη, των οποίων τα σεπτά και χαριτόβρυτα λείψανα ευλαβώς και επιμελώς φυλάσσονται από τις ευλογημένες αδελφές του Ιερού Παρθενώνος, οι οποίες τους έχουν Εφόρους και Προστάτες.
Στην προσφώνηση του ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος τόνισε μεταξύ των άλλων: «ως ελάχιστος Επίσκοπος της τοπικής των Κασσανδρινών Εκκλησίας αισθάνομαι βαθύτατα ευγνώμων σε Σας, Μακαριώτατε, γιατί παρά τον φόρτο των ευθυνοφόρων καθηκόντων Σας, τον καύσωνα των ημερών και τον κόπο, σωματικό και ψυχικό, από την προλαβούσα Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων στην Κρήτη, αποδεχθήκατε την πρόσκλησή μας, προκειμένου να παραστήτε απόψε της Ιεράς και λαμπράς Πανηγύρεως του Οσίου Παϊσίου. Η Πρωθιεραρχική παρουσία και συμμετοχή Σας στην Οσιακή Εορτή προσδίδει εξαιρετική λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και συγχρόνως χαροποιεί μεγάλως τον ευσεβή Ορθόδοξο και φιλακόλουθο λαό του Θεού, ο οποίος τρέφει πολλή αγάπη, βαθύτατο σεβασμό και εμπιστοσύνη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο του, ο οποίος με σοφία, σύνεση, διάκριση, παρρησία, αποφασιστικότητα και με τις μελετημένες εύστοχες παρεμβάσεις Του, εκεί που πρέπει, αντιμετωπίζει τα πολλά, κρίσιμα και βασανιστικά προβλήματα που αναφύονται καθημερινά στη ζωή της Εκκλησίας, του Έθνους και της κοινωνίας μας, αντλώντας δύναμη από τον Θείο Δομήτορα της Εκκλησίας και τις ακατάπαυστες πρεσβείες των Αγίων».

souroti-ieronimos-26

Στην αντιφώνηση του ο Μακαριώτατος μίλησε για την βιωματική σχέση που είχε με τον Όσιο Παΐσιο, από τα πρώτα χρόνια που ήταν Μητροπολίτης Θηβών, τονίζοντας ότι ο Άγιος ακολούθησε την διδασκαλία και την πρακτική που υπέδειξε ο Κύριος σ' αυτόν τον άνθρωπο που Τον πλησίασε και Τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει για είναι ευτυχισμένη η ζωή του, για να λάβει την απάντηση να αγαπήσει με όλη τη δύναμη της καρδιάς τον Θεό και ύστερα τον συνάνθρωπο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών χοροστάτησε στην Ιερά Αγρυπνία με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Σερρών Θεολόγου, Σύρου Δωροθέου, Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και Κασσανδρείας Νικοδήμου καθώς και Ιερέων των όμορων Μητροπόλεων.

xalkidikifocus
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου