Σε ένα μήνα η δικογραφία για το εργατικό δυστύχημα στη Χαλκιδική

Σχεδόν έναν μήνα θα χρειαστεί η δικογραφία για το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα με θύμα 52χρονο στο μεταλλείο «Μαύρες Πέτρες» της εταιρίας χρυσού στη Χαλκιδική, προκειμένου να διαβιβαστεί στην εισαγγελία. 
Όπως έγινε γνωστό αρμοδίως από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, η δικογραφία που σχηματίζεται από το ΑΤ Αρναίας Χαλκιδικής, έχει περαιωθεί από πλευράς αστυνομίας, ωστόσο εκκρεμούν μια σειρά κρίσιμες εκθέσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προανάκρισης. Συγκεκριμένα αναμένονται ακόμη το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής από πλευράς ιατροδικαστή, η έκθεση επιθεώρησης εργασίας, αλλά και εκείνη της επιθεώρησης μεταλλείων Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανώτερων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, θα απαιτηθεί περίπου ένας μήνας προκειμένου ο πλήρης φάκελος της δικογραφίας να διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Πολύγυρου, για την απόδοση ευθυνών. 


simantra

Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 11 το πρωί της Δευτέρας στη στοά 118 όταν -σύμφωνα με πληροφορίες- αποκολλήθηκε μέρος της οροφής και καταπλάκωσε τον άτυχο 52χρονο που εργαζόταν ως γομωτής-πυροδότης. Αυτό δεν ήταν το πρώτο ανησυχητικό περιστατικό στα λαγούμια των μεταλλείων Χαλκιδικής. Τον Ιούνιο του 2015 προηγήθηκε άλλο εργατικό ατύχημα που οφειλόταν επίσης, σε πτώση οροφής της στοάς με τον εργαζόμενο τότε να διαφεύγει τον κίνδυνο. 
Το μεταλλείο των «Μαύρων Πετρών» βρίσκεται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τις Σκουριές. Βεβαίως, ο Πρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός Eduardo Mοura και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος εξέφρασαν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος, διαβεβαιώνοντας τους οικείους του για την αμέριστη συμπαράσταση της εταιρείας σε κάθε ανάγκη τους. Από την πλευρά της, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής και τα μέλη του από όλο το νομό, εκφράζουν με ανακοίνωση τους τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου των μεταλλείων της «Ελληνικός Χρυσός» στο Στρατώνι, που έχασε τη ζωή του σε ώρα εργασίας. Ταυτόχρονα ζητούν να διερευνηθούν σε βάθος από τις αρμόδιες αρχές, οι ακριβείς συνθήκες και οι αιτίες του δυστυχήματος.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου