Αναβλήθηκε η γνωμοδότηση του ΚΑΣ για τις αρχαιότητες στις Σκουριές

Αναβολή στην υπόθεση της διατήρησης η μη των αρχαιοτήτων στις Σκουριές έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόφαση Σκουρλέτησχετικά με τις εργασίες της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΑΣ τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι της Ελληνικός Χρυσός, του Συλλόγου Μ. Παναγίας, εκπρόσωπος του λαογραφικού Μουσείου Ρεβενικίων, ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Μ. Παναγιάς, καθώς και η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη.
Πριν την αναβολή του θέματος, είχαν προταθεί δυο μέρη για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου όπου θα μπορούσε να αποτελούν αντικείμενα θεματικής έκθεσης και το ακίνητο που έχει παραχωρήσει η εταιρεία στην Αρχαιολογική Υπηρεσία στην περιοχή Χοντρό Δέντρο.
Ωστόσο, η εκκρεμότητα που υπάρχει στο ΣτΕ ώθησε το ΚΑΣ να αναβάλλει την υπόθεση και να μην μεταφερθούν τα αρχαία μέχρι την έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις εργασίες στις Σκουριές.  

-          Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ
Αναβολή στην υπόθεση της διατήρησης η μη των αρχαιοτήτων στις Σκουριές έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόφαση Σκουρλέτη σχετικά με τις εργασίες της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΑΣ τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι της Ελληνικός Χρυσός, του Συλλόγου Μ. Παναγίας, εκπρόσωπος του λαογραφικού Μουσείου Ρεβενικίων, ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Μ. Παναγιάς και η Βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη.
Πριν την αναβολή του θέματος, είχαν προταθεί δυο μέρη για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων: Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου όπου θα μπορούσε να αποτελούν αντικείμενα θεματικής έκθεσης και το ακίνητο που έχει παραχωρήσει η εταιρεία στην Αρχαιολογική Υπηρεσία στην περιοχή Χοντρό Δέντρο.
Ωστόσο, η εκκρεμότητα που υπάρχει στο ΣτΕ ώθησε το ΚΑΣ να αναβάλλει την υπόθεση και να μην μεταφερθούν τα αρχαία μέχρι την έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις εργασίες στις Σκουριές.  
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου