ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κατά Άνθιμου – «Θέλει να κάνει ναό την Ροτόντα»

 


Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση κατά του Μητροπολίτη Άνθιμου για το ζήτημα της Ροτόντας. Όπως αναφέρει «Μια ακόμη ενέργεια του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου με σκοπό τη μετατροπή της Ροτόντας σε ναό, αποτελεί η χθεσινή του ενέργεια να μεταφέρει το παλαιό “εγκαίνιον” του ιερού Ναού στο μνημείο και να το τοποθετήσει μονίμως στην Αγία Τράπεζα.
Με αυτήν την πραξικοπηματική πράξη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένο, ώστε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς να μετατραπεί σε τόπο λατρείας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού ώστε να αποτραπεί η αυθαίρετη και επιθετική αυτή ενέργεια του εκκλησιαστικού κατεστημένου της πόλης εναντίον του πολιτισμού και της Δημοκρατίας.
Ζητάμε την αυστηρή εφαρμογή του αρχαιολογικού νόμου αλλά και των υπουργικών αποφάσεων με βάση τις οποίες επιτρέπονται στη Ροτόντα μόνο 12 λειτουργίες ετησίως και απαγορεύουν την οποιαδήποτε μόνιμη εγκατάσταση λατρευτικού εξοπλισμού.
Η παραβίαση της νομιμότητας από το Μητροπολίτη Άνθιμο δεν πρέπει να γίνει ανεκτή».

 typosthes.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου