Θεσσαλονίκη: Το «ναι» Μπουτάρη για τα λεωφορεία – Η «κόντρα» με Σπίρτζη



Ένα «ναι» με αστερίσκο ήταν η απάντηση του Γιάννη Μπουτάρη στο σχέδιο που παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, στους Δημάρχους της Θεσσαλονίκης.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, δήλωσε πως «συμφωνώ με την πρόταση του κ. Σπίρτζης, συμφωνώ να συμμετάσχουν οι Δήμοι στο νέο φορέα αστικών συγκοινωνιών». Συμπλήρωσε πως «Τα οικονομικά είναι άλλη ιστορία και είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για οικονομικές μελέτες. Αυτό που μιλάμε σήμερα είναι η δημιουργία ενός δημοσίου φορέα αστικών μεταφορών, ο οποίος θα ελέγχει και θα εποπτεύει τις μεταφορές».
Ωστόσο, συμπλήρωσε και τη… διαφωνία του με τον κ. Σπίρτζη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το κράτος και ο δήμος δεν είναι επιχειρηματίας. Το έργο θα το εκτελέσει όποιος προκύψει από διαγωνισμό. Δεν συμφωνούμε όλοι στο να είναι χωρίς διαγωνισμό».  
Ουσιαστικά, ο κ. Μπουτάρης διαφωνεί με το διττό χαρακτήρα του φορέα αστικών συγκοινωνιών, ένας για το σχεδιασμό και έλεγχο και ένας για τη λειτουργία. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου είναι υπέρ ενός δημόσιου φορέα για το σχεδιασμό και τον έλεγχο, αλλά προτιμά η λειτουργία του να τεθεί σε διαγωνισμό και να αναλάβει όποιος ιδιώτης κερδίσει το διαγωνισμό.

typosthes.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου