Παπανδρέου: «Να αφήσουν στην άκρη «αρχηγιλίκια» και οργανωτικά και να συζητήσουμε για τα σημαντικά»

 Σχετική εικόνα
«Το ζητούμενο είναι να υπάρξει η πολιτική βούληση να αλλάξουν τα πράγματα», λέει σε συνομιλητές του, σύμφωνα με όσα μεταφέρει το matrix24.gr ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, υπερτονίζοντας έτσι την ανάγκη  οι ηγεσίες των πολιτικών φορέων του χώρου να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συμφωνήσουν για τις πραγματικές ανάγκες της χώρας.
«Αυτό που έχει σημασία και αξία», λέει χαρακτηριστικά σύμφωνα πάντα με το matrix24.gr, «είναι να δώσουμε στην Ελληνική κοινωνία μια οραματική και μαζί ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης, ώστε να προσδώσουμε και δυναμική στο όλο εγχείρημα, με στόχο να καταστεί ο προοδευτικός χώρος όχι συμπλήρωμα αλλά κυρίαρχος απέναντι στη συντήρηση, επομένως και κυρίαρχος στην προοδευτική πλευρά του ιστορικού άξονα Αριστερά – Δεξιά».
«Θα πρέπει όμως να αφήσουν στην άκρη τα «αρχηγιλίκια» και τα οργανωτικά θέματα και να συζητήσουμε πρώτα για τα σημαντικά», λέει, καλώντας ουσιαστικά σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις όποιον αυτοπροσδιορίζεται στον χώρο, από το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, ως τη ΔΗΜΑΡ του Θανάση Θεοχαρόπουλου και τις Κινήσεις που ανήκουν στην Κεντροαριστερά, είτε εντάσσονται στη Δημοκρατική Συμπαράταξη είτε όχι.
Ο πρώην πρωθυπουργός, εξάλλου, έχει ήδη ξεκινήσει έναν κύκλο προσωπικών επαφών με τις ηγεσίες των φορέων αυτών, συναντώντας προ μηνός περίπου τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ενώ εκκρεμεί ένα αντίστοιχο ραντεβού με την Φώφη Γεννηματά, το οποίο και έχει ζητήσει, με την ελπίδα η πρωτοβουλία του να έχει επιτυχία και δυναμική, σε αντίθεση με αντίστοιχες προσπάθειες στο παρελθόν που δεν καρποφόρησαν και αυτό καταγράφεται και δημοσκοπικά.
Όσο για την αιτία της αποτυχίας τους, στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επιμένουν πως «θα πρέπει να ερωτηθούν αυτοί που δεν κάθονται στο τραπέζι».
Πηγή: matrix24.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου