Δραστικές Περικοπές Επιδομάτων Για Ευρωπαίους Στη Γερμανία

 a703d7a8fdfc8e6e885b7cfeac315b01
Οι Ευρωπαίοι θα λαμβάνουν κοινωνική βοήθεια μόνο μετά από πέντε χρόνια απασχόλησης στη Γερμανία, ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο να πηγαίνουν στην Γερμανία λόγω των υψηλών κοινωνικών βοηθημάτων ή να διεκδικούνται βοηθήματα ενόσω κάποιος απλώς αναζητεί εργασία, με βάση τροπολογία η οποία εγκρίθηκε από το γερμανικό κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τη γερμανική Welt, το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Kάσελ είχε αποφασίσει το 2015 ότι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν δικαίωμα για κοινωνική βοήθεια μετά από έξι μήνες παραμονής στη Γερμανία. Η τροπολογία εμποδίζει επομένως στο μέλλον ανάλογη απαίτηση των μέχρι σήμερα δικαιούχων, με την αιτιολογία ότι τέτοιου είδους δικαίωμα θεμελιώνεται μόνον για όσους έχουν ήδη εργαστεί και έχουν γίνει οι αντίστοιχες κρατήσεις.
Όποιος αντίθετα δεν έχει εργαστεί στη Γερμανία, θα πρέπει να αναζητήσει ανάλογο κοινωνικό επίδομα από τη χώρα προέλευσής του.
Προ της παρελεύσεως πέντε ετών, οι αλλοδαποί θα έχουν στο εξής μόνο δικαίωμα να αιτηθούν βοήθεια ενός μηνός για τα έξοδα πρώτης εγκατάστασης. Θα ενισχυθούν επίσης – σύμφωνα με την Welt – οι γερμανικές υπηρεσίες, ώστε να ελέγχονται καλύτερα ποιος έχει πράγματι δικαίωμα σε κοινωνική βοήθεια και επίδομα για τα παιδιά του.
analitis.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου