Δείτε πώς μπορούν να χακάρουν την πιστωτική σας κάρτα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα!

 Δείτε πώς μπορούν να χακάρουν την πιστωτική σας κάρτα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα!
Αναλυτές προειδοποιούν ότι χάκερ μπορούν να μαντέψουν το νούμερο, την ημερομηνία λήξης, αλλά και τον κωδικό ασφαλείας της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας σας Visa μόλις μέσα σε έξι δευτερόλεπτα. 

Αναλυτές προειδοποιούν ότι χάκερ μπορούν να μαντέψουν το νούμερο, την ημερομηνία λήξης, αλλά και τον κωδικό ασφαλείας της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας σας Visa μόλις μέσα σε έξι δευτερόλεπτα.


Ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Newcastle στο Ην. Βασίλειο αναφέρουν ότι είναι "τρομακτικά" εύκολο να εκτεθούν διαδικτυακά τα στοιχεία μιας πιστωτικής κάρτας Visa. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο "guesswork" (μέσω μαντέματος) με ένα laptop και πρόσβαση στο διαδίκτυο, χάκερ μπορούν να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία σας μόλις μέσα σε έξι δευτερόλεπτα. Η Distributed Guessing Attack είναι μια μέθοδος, που πιθανόν χρησιμοποιήθηκε και στην πρόσφατη ληστεία στην τράπεζα Tesco, όπου χάθηκαν 2.5 εκ. λίρες.

Οι χάκερ χρησιμοποίησαν την DGA για να προσπεράσουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, που χρησιμοποιούνται για τις διαδικτυακές απάτες, δίνοντας έτσι "πάτημα" για την επίθεση στην βρετανική τράπεζα.
Μόνο οι κάρτες Visa επηρεάζονται από το συγκεκριμένο κενό ασφαλείαςΜε μια έξυπνη brute force επίθεση, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αν οι μαντεψιές για τον κωδικό ασφαλείας της κάρτας γίνουν από διαφορετικούς ιστότοπους, δεν ενεργοποιείται το σύστημα ασφαλείας της κάρτας. Η διαδικασία συμπεριλαμβάνει έλεγχο πολλών εκατοντάδων συνδυασμών από ημερομηνίες λήξης και CVV αριθμούς από διαφορετικά sites, ώστε να αποφευχθούν τα μέτρα ασφαλείας για απάτες.

Οι ερευνητές επεξηγούν τη μέθοδο σε εργασία του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, η οποία επιβεβαιώνει ότι αυτή η μέθοδος hacking δεν απαιτεί κάποιο ειδικές γνώσεις ή εξοπλισμό, αλλά μόνο ένα laptop και σύνδεση στο διαδίκτυο.Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες MasterCard δεν επηρεάζονται από αυτό το κενό ασφαλείας, καθώς μπορούν να εντοπίσουν τη συγκεκριμένη μέθοδο ακόμα κι αν χρησιμοποιούνται πολλοί διαφορετικοί ιστότοποι. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι σχεδιασμένο να απενεργοποιείται έπειτα από 10 περίπου προσπάθειες, όπως αναφέρουν οι ερευνητές.
Η Visa, δεν είναι σχεδιασμένη να ελέγχει πολλαπλά websites όμως. Όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω, ο χάκερ μπορεί πολύ εύκολα να συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες, δοκιμάζοντας τους διαφορετικούς συνδυασμούς αριθμών καρτών, CVV και ημερομηνιών λήξης αποφεύγοντας το όριο προσπαθειών.

 https://youtu.be/uwvjZGKwKvY

Προτού δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους, οι ερευνητές επικοινώνησαν με την Visa. Δυστυχώς, η εταιρεία δεν έδωσε την απαραίτητη προσοχή στην έρευνα. Σε ένα email που έστειλε στην Independent η Visa αναφέρει ότι "η έρευνα δε λαμβάνει υπόψη της τα πολλαπλά επίπεδα προστασίας από απάτες, που υπάρχουν ήδη στο σύστημα πληρωμών, καθένα από τα οποία θα μπει στη μέση προτού ολοκληρωθεί μια συναλλαγή στην πραγματικότητα."

Η τράπεζα Tesco ανέφερε ότι η απάτη τον περασμένο μήνα επηρέασε 9.000 πελάτες της. Η Visa όμως δε θέλει να ανησυχείτε γι' αυτό: "Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αν ένας αριθμός κάρτας χρησιμοποιηθεί σε απάτη, ο κάτοχος αποποιείται των ευθυνών και προστατεύεται."

zougla.gr 
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου