Ο δεξιός ανασχηματισμός και τα κεντροαριστερά ανοίγματα του Μητσοτάκη

Με ρητορική για "ασφάλεια", "επαναπροωθήσεις" μεταναστών και "εκλογές χθες" τα πρώτα μηνύματα της γαλάζιας "σκιώδους κυβέρνησης". Μητσοτάκης, Βενιζέλος, και Θεοδωράκης σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου του Γ. Παγουλάτου

Υπό τον απόλυτο έλεγχό του θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ανασχηματισμένη αντιπολιτευτική ομάδα της ΝΔ, καθώς από τις αλλαγές σε δομές και τις ανακατατάξεις στο σχήμα των τομεαρχών, η νέα σκιώδης κυβέρνησης και η χάραξη του στρατηγικού, πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού θα είναι υπό την αυστηρή επίβλεψη δύο προσώπων της απολύτου εμπιστοσύνης του προέδρου της ΝΔ, του Μιχάλη Μπεκίρη και του Τάκη Θεοδωρικάκου.
Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου σχήματος προδιαθέτουν για σκληρή αντιπολίτευση. Ο νέος τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισκεπτόμενος χτες την Χίο με αφορμή τα επεισόδια στον καταυλισμό της Σούδας έθεσε ως πρώτο ζήτημα την  «ασφάλεια των πολιτών» και εγκάλεσε την κυβέρνηση επειδή δεν προχωράει σε διαχωρισμό προσφύγων και μεταναστών με «επαναπροωθήσεις» των δεύτερων.
Ενδεικτική είναι και η ανάρτηση του Μάκη Βορίδη στο twitter ύστερα από την ανάδειξή του σε τομεάρχη εσωτερικών όπου επιφορτίζεται με το man to man του πρώτου τη τάξη υπουργού της κυβέρνησης. «Καμία συναίνεση, καμία υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός με τη χειρότερη και πιο καταστροφική κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος» έγραψε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι «κάθε συζήτηση για συναίνεση είναι εθνικώς επιζήμια. Η ανασυγκρότηση της χώρας προϋποθέτει τη συντριβή των αριστερών και δεξιών λαϊκιστών. Όχι τη συναίνεση, όχι τη συνεννόηση: μόνο την ηθική και πολιτική τους ήττα. Η ηθική έχει συντελεστεί. Η πολιτική δεν αργεί».
Την ίδια στιγμή ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης μιλώντας στον Σκάι ζητούσε «εκλογές χθες» καθώς όπως είπε κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση κάνει κακό στον τόπο και οδηγεί τη χώρα στα βράχια.
Σήμερα είναι και η πρεμιέρα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (briefing) από τον νέο εκπρόσωπο τύπου Βασίλη Κικίλια ο οποίος θα παραλάβει επισήμως αύριο από τον απερχόμενο εκπρόσωπο και νυν τομεάρχη εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο.
Πάντως το σκληρό ροκ με το κλείσιμο του ματιού προς τα δεξιά δεν εμποδίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιχειρεί άνοιγμα στο χώρο του κόσμου της κεντροαριστεράς αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία. Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο του Γ. Παγουλάτου μαζί με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, καθώς και το συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη.
news247.gr

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου