ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η WALL STREET JOURNAL: Δύσκολη η επιστροφή στην ανάπτυξη

Οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών της χώρας για επιστροφή στην ανάπτυξη κινδυνεύουν να διαψευστούν από την οικονομική πραγματικότητα, υποστηρίζει άρθρο της WSJ.
Η συμφωνία διάσωσης ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές προβλέπει πως η ελληνική οικονομία θα καταγράψει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης από το τέλος του 2016 και μετά. Η επίσημη πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2017 βρίσκεται στο 2,7%.
Αναλυτές ωστόσο υπολογίζουν ότι η ανάπτυξη θα κινηθεί στο 0,6%.
Η επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το 2016 η οικονομία θα παραμείνει στάσιμη.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι εξαγωγές, οι οποίες βρίσκονται σε καθοδική τροχιά, υπό το βάρος των κεφαλαιακών ελέγχων, των φόρων και της έλλειψης πιστώσεων.
«Δεν υπάρχει πιθανότητα να δούμε μια ανάκαμψη αν δεν δούμε ορισμένες θαρραλέες πολιτικές αποφάσεις για την δημιουργία ενός πιο σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος» δήλωσε στη WSJ ο Δημήτρης Τσακονίτης, διευθυντής στην εταιρεία Grecian Magnesite.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της αμερικάνικης εφημερίδας, τα ως τώρα στοιχεία δείχνουν μια ελάχιστη βελτίωση. Η ανεργία οδηγείται χαμηλότερα, αλλά παραμένει κοντά στο 23%.
Οι λιανικές πωλήσεις και τα κέρδη από τον τουρισμό είναι απογοητευτικά. Ο αριθμός των «λουκέτων» σε επιχειρήσεις έφτασε στο πρώτο μισό του έτους στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών. Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή είναι καλύτερα, αλλά οι οικονομολόγοι τονίζουν πως οι μετρήσεις για το οικονομικό κλίμα δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες.
 crashonline.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου