Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής: Φλέγοντα θέματα που αφορούν τους ξενοδόχους

Η διευθύντρια του ΞΕΕ, Αγνή Χριστίδου αναφέρθηκε στην  δέσμευση των ξενοδοχείων απο τους OTAs και στην υψηλή φορολογία. Η κ.Χριστίδου τόνισε ότι πρέπει να ξεκινήσει διαβούλευση και συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επίλυση των προβλημάτων και ότι απαιτείται ενιαία αντιμετώπιση όλων των τουριστικών καταλυμάτων, διερεύνηση και αξιολόγηση συστημάτων κατάταξης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και αξιοποίηση της εμπειρίας του ΞΕΕ ως μέλους του Hotel Stars Union.


Αδιαπραγμάτευτος στόχος του ΞΕΕ είναι η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών από το σύνολο των τουριστικών καταλυμάτων”, δήλωσε η κ. Χριστίδου. Όσον αφορά στις εξελίξεις για τους OTAs, επισημάνθηκε ότι στη Γερμανία και στη Γαλλία δεν υφίσταται κανένας τιμολογιακός περιορισμός στους ξενοδόχους.

Τι είπε η Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ


Για μνημειώδη αδιαφορία της Κυβέρνησης να ρυθμίσει την «μαύρη» οικονομία των «γκρίζων» τουριστικών μισθώσεων που η ίδια απελευθέρωσε τον Νοέμβριο του 2015, έκανε λόγο η Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή από το βήμα ημερίδας για τον Τουρισμό.


Η κ. Αραμπατζή σημείωσε ότι το πλήγμα για την νόμιμη ελληνική Τουριστική επιχειρηματικότητα από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, που δημιουργεί η απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση της Κυβέρνησης σε συνδυασμό με την άγρια φορολόγηση του Τουριστικού κλάδου, κλονίζουν τη βιωσιμότητα των ελληνικών Τουριστικών επιχειρήσεων. Τη βιωσιμότητα  όλου τον κύκλου των επιχειρήσεων, που εξαρτώνται από το τουριστικό προϊόν και βάλλουν κατά της απασχόλησης σε χιλιάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, που συναρτώνται με τον Τουρισμό.


«Τα νούμερα είναι σοκαριστικά και τα διαφυγόντα κέρδη για τους επαγγελματίες του Τουρισμού και την ελληνική οικονομία τεράστια. Σύμφωνα με μελέτες των θεσμικών φορέων του Τουρισμού, οι απώλειες για το δημόσιο μόνο από τους φόρους, που δεν πληρώνουν τα παράνομα αυτά καταλύματα σε ασφαλιστικές εισφορές, φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, δημοτικά τέλη, φόρο παρεπιδημούντων, αγγίζουν τα 270 εκ. Ευρώ τον χρόνο, ενώ οι απώλειες για τον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο τα 588 εκ. Ευρώ και οι απώλειες σε θέσεις εργασίας τις 15.000 το χρόνο» ανέφερε η κ. Αραμπατζή.

Σημείωσε δε ότι τα ανωτέρω στοιχεία αφορούν την περίοδο πριν την πλήρη απελευθέρωση των συγκεκριμένων μισθώσεων, πριν δηλαδή την 1η Νοεμβρίου του 2015 και ότι είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι σήμερα τα νούμερα αυτά, όταν δουν το φως της δημοσιότητας, θα έχουν δυστυχώς εκτιναχθεί.

halkidikinews.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου