Επενδυτές σε Ντράγκι: Επένδυσε πρώτα εσύ στην Ελλάδα και ακολουθούμε

Με συνεχείς πιέσεις στον Ντράγκι προκειμένου να κάνει την αρχή των επενδύσεων στην Ελλάδα, απαντά ο Michel Danechi στις σχετικές εκκλήσεις από επιχειρηματικούς και κυβερνητικούς κύκλους στο Λονδίνο, καθώς δεν πείθεται ακόμα από το στόρι της ελληνικής ανάκαμψης.
Καθώς οι Έλληνες επιχειρηματικοί ηγέτες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρουσίασαν σε επενδυτές την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο μία λίστα με τους λόγους γιατί οι αποτιμήσεις στα περιουσιακά στοιχεία της χώρας τα καθιστούν ελκυστικά, η Duet Asset Management του Danechi τα έλαβε υπ’ όψιν του. Ωστόσο αυτό που θέλει να δει είναι η Ελλάδα να δείξει ότι μπορεί να φέρει αποτελέσματα στις δεσμεύσεις που έχει λάβει έναντι των Ευρωπαίων δανειστών ούτως ώστε να καταφέρει να περιληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
«Η ελκυστική αποτίμηση υπάρχει, αλλά είναι ελάχιστοι αυτοί που πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση μπορεί να φέρει αποτελέσματα», λέει ο Danechi, ο οποίος βοηθά στη διαχείριση 1,5 δισ δολ. σε περιουσιακά στοιχεία στις αναδυόμενες αγορές στο Duet. «Εάν η Ελλάδα ενταχθεί στο πρόγραμμα QE τότε η διάθεση θα αλλάξει αυτόματα προς το θετικό».
Οι επενδυτές δεν βιάζονται να βάλουν λεφτά σε μία αγορά όπου η αξία των μετοχών και των ομολόγων έχουν επανειλημμένα καταρρεύσει. Στις δεκάδες συναντήσεις που έγιναν στο ετήσιο Roadshow της ΕΧΑΕ, τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων βομβαρδίστηκαν με ερωτήσεις στοχευμένες γύρω απ' το πολιτικό ρίσκο, τις μεταρρυθμίσεις που καθυστερούν, την έλλειψη ρευστότητας, την υπερβολική φορολογία των επιχειρήσεων και για το μη φιλικό επιχειρηματικό κλίμα.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου