Το δίκτυο «Σύγχρονοι Δημοκράτες» παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη

Στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου παρουσιάστηκαν οι «Σύγχρονοι Δημοκράτες», συνοδευόμενοι με τις ιδέες τους και τις προοπτικές τους για τις «αλλαγές που θέλουν».
Την ενότητα της κεντροαριστεράς και του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, θέλει να τονώσει το δίκτυο «Σύγχρονοι Δημοκράτες» και αποτελεί την μετεξέλιξη του δικτύου «Εγνατία» «γεωγραφικά και πολιτικά».
Ο Χρόνης Μακρίδης παρουσίασε τη διακήρυξη και τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ενιαίου φορέα του δημοκρατικού σοσιαλισμού, ενώ αναφέρθηκε στους άξονες των ιδεών και αρχών του δικτύου. Ο Δημήτρης Κατσαντώνης αναφέρθηκε στις αλλαγές που απαιτούνται στο πολιτικό σύστημα και υπέδειξε το πλαίσιο για μια νέα αρχιτεκτονική του. Ο Χρήστος Παπαστεργίου ανέλυσε πως πρέπει να λειτουργεί ένα θεσμικό, αυθεντικό, συλλογικό, δημοκρατικό κόμμα, ως βασική συνιστώσα του πολιτικού συστήματος και ο Γιάννης Τσαμουργκέλης αναφέρθηκε στις αλλαγές που χρειάζονται στη λειτουργία της οικονομίας και τη σχέση πραγματικής οικονομίας και τραπεζικού συστήματος, υπογραμμίζοντας, ως προσανατολισμό, τον παραγωγικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα της οικονομίας. 


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου