Φουρτούνες στο Ποτάμι, θέμα ηγεσίας από Θεοχάρη

Τα μποφόρ αυξάνονται στο Ποτάμι μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ και το κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά για δημιουργία νέας παράταξης στο χώρο του κέντρου από μηδενική βάση. Ο Χάρης Θεοχάρης θέτει εμμέσως πλην σαφώς ζήτημα ηγεσίας στη Σεβαστουπόλεως, ζητώντας από τον Σταύρο Θεοδωράκη πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του χώρου, ενώ ο επικεφαλής του κόμματος επιμένει για την ώρα στην μοναχική πορεία, παρά τα "καμπανάκια" των δημοσκοπήσεων. 
Ο κ. Θεοχάρης, με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ο κ. Θεοδωράκης πρέπει εδώ και τώρα να πρωτοστατήσει στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό κέντρο. Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει με γενναιότητα ακόμη και το ίδιο του το είναι χάριν της ιδέας αυτής».
Ωστόσο όταν ο κ. Θεοχάρης ερωτάται αν ζητά την οικειοθελή αποχώρηση του κ. Θεοδωράκη ή ακόμη και την αυτοδιάλυση του Ποταμιού απαντά ότι «το ζήτημα της διαδοχής του κ. Θεοδωράκη είναι θέμα που μόνο ο ίδιος μπορεί να δρομολογήσει, όταν και αν το θεωρήσει ώριμο».

Ψαριανός: Ο Θεοχάρης θέλει να γίνει αρχηγός;

«Δεν καταλαβαίνω πώς η θυσία του Σταύρου Θεοδωράκη θα βοηθήσει να προχωρήσουμε; Τι είναι, Ιφιγένεια;», είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός στο Mega, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση του κ. Θεοχάρη. 
Οταν ρωτήθηκε αν κάποιος άλλος αρχηγός θα μπορούσε να βοηθήσει το Ποτάμι να προχωρήσει, ο κ. Ψαριανός απάντησε ότι μάλλον ο κ. Θεοχάρης «εννοεί τον ίδιο. Δεν ξέρω, για να λέει ότι κάποιος πρέπει να θυσιαστεί για να προχωρήσουμε, κάτι τέτοιο σκέφτομαι», ενώ πρόσθεσε ότι για τον ίδιο δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας, αλλά θέμα πολιτικών επιλογών.  «Δεν είναι τροχοπέδη ο κ. Θεοδωράκης. Αν αλλάξει, θα εκτοξευθεί το Ποτάμι; Δεν πιστεύω κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο κ. Ψαριανός, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι όλα θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στο συνέδριο του κόμματος σε ένα μήνα.

Επανέρχεται ο Θεοχάρης

Μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος επανέρχεται και μέσω Twitter ξεκαθαρίζει: "Όσοι βιάζονται να κρίνουν μια συνέντευξη, ας την διαβάσουν πρώτα. Ζητώ από τον Σ τ α ύ ρ ο να πάρει πρωτοβουλίες για το ριζοσπαστικό κέντρο".



Θεοδωράκης: Συνεχίζουμε χωρίς να κοιτάμε τις δημοσκοπήσεις

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού με συνέντευξή του στα "ΝΕΑ Σαββατοκύριακο" και απαντώντας στα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ήταν κατηγορηματικός: «Ο δρόμος για τις μεγάλες παρατάξεις δεν περνάει μέσα από τις χειραψίες. Οι μεγάλες παρατάξεις γίνονται στην πράξη. Μπορούμε να συμφωνήσουμε στο γκρέμισμα του κομματικού κράτους; Στην άρση της μονιμότητας στο δημόσιο;". Πρόσθεσε δε ότι απευθύνεται και σε προσωπικότητες που έχουν αποδείξει ότι τολμούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Τάσο Γιαννίτση, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και άλλους μεταρρυθμιστές που έτσι και αλλιώς είναι σύμμαχοι στις μεγάλες αλλαγές».
Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη συνέντευξη Θεοχάρη, ο Στ. Θεοδωράκης με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, TV 100, σημείωσε πως «αυτό που έχει ανάγκη η χώρα δεν είναι νέα σχήματα αλλά νέες λύσεις. Πρέπει να αλλάξουμε το βαθύ κομματικό κράτος, να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα των νέων. Πρέπει τις 4-5 απόλυτες προτεραιότητες που έχουμε ως Κίνημα να τις συζητήσουμε, να δούμε αν συμφωνούμε με κάποιους και μετά να συζητήσουμε το οποιοδήποτε επόμενο βήμα».
Σχετικά με τις δύο δημοσκοπήσεις που κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο και δείχνουν το Ποτάμι περί το 2%, απάντησε πως «είναι πολύ πρόωρο οποιοδήποτε ασφαλές πολιτικό συμπέρασμα καθώς είναι πολύ μικρή η συσπείρωση των κομμάτων αυτή τη στιγμή. Το Ποτάμι θα συνεχίσει την πορεία του χωρίς να κοιτάζει τις δημοσκοπήσεις γιατί εκείνο που το ενδιαφέρει δεν είναι οι ποσοτικοί όροι της πολιτικής αλλά οι ουσιαστικοί όροι της πολιτικής. Εμείς είμαστε εδώ για να προτείνουμε αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και τις λύσεις που θα οδηγήσουν στο να ζούμε σε μια καλύτερη χώρα». 

"Πρώτα να συμφωνήσουμε στις λύσεις, μετά οι συνεργασίες"

Απαντώντας στα όσα ακούστηκαν με αφορμή τη συνέντευξη Θεοχάρη, ο κ. Θεοδωράκης από τη Θεσσαλονίκη την Κυριακή σημείωσε : «Ο Χάρης όπως μπορώ να ξέρω καλύτερα από εσάς είναι στο Ποτάμι, και στη γραμμή που έχει χαράξει το Ποτάμι. Που λέει ότι: Το Ποτάμι είναι μόνο η μαγιά του καινούργιου. Θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να προστεθεί κόσμος –άνθρωποι που δημιουργούν, άνθρωποι καθημερινοί, αλλά και παλιοί πολιτικοί που έχουν τολμήσει- και να δημιουργηθεί ένα καινούργιο μεγάλο μεταρρυθμιστικό ρεύμα. Αυτό λέει το Ποτάμι, αυτό φαντάζομαι λέει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, ο κ. Θεοχάρης».
Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του Ποταμιού με τα σχήματα της κεντροαριστεράς, υπογράμμισε ότι «το με ποιους θα συνεργαστείς για να αλλάξεις κάτι προϋποθέτει ότι έχεις αποφασίσει ότι πρέπει να αλλάξεις. Οι συνεργασίες δεν γίνονται για να εξασφαλίσει ο Θεοδωράκης, ο Θεοχάρης, η Γεννηματά, ή ο οποιοσδήποτε βουλευτής τη θέση του στο μέλλον. Οι συνεργασίες γίνονται για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας. Εάν δούμε λοιπόν, ότι συμφωνούμε στο πως μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας, ας πάμε σε συνεργασίες. Αλλά δεν μπορούμε να βάζουμε το κάρο πριν από τα άλογα».
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου