Τον Μάρτιο ολοκληρώνεται η οδική σύνδεση Τρίγλιας - ΧΥΤΑ

67a3fd98-c320-4386-82e5-c78120fe121dΣτα μέσα Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της "Οδική σύνδεση Δ.Κ. Ν. Τρίγλιας με Χ.Υ.Τ.Α. 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Χαλκιδικής", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ν. Προποντίδας.
Αναλυτικότερα, η ανάδοχος εταιρία με πυρετώδης ρυθμούς ολοκλήρωσε έντεχνα στα τέλη Δεκεμβρίου 2015, την ασφαλτόστρωση συνολικού τμήματος 2,5 χλμ. Το παραπάνω έργο προϋπολογισμού μελέτης 1.268.000 ευρώ είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει την κατασκευή δύο οδών (2 χλμ και 2,5 χλμ έκαστος) και τριών ισόπεδων κόμβων στη Δημοτική Ενότητα Τρίγλιας, με όλα τα απαιτούμενα έργα (οδοποιία, αποχέτευση ομβρίων, ηλεκτροφωτισμός και σήμανση).
Στο επόμενο χρονικό διάστημα η ανάδοχος θα ολοκληρώσει την οδό 2 (που έχει ήδη ασφαλτοστρωθεί) και θα προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στην κατασκευή του έργου.

703fa70c-c0ae-40c9-99f9-c8c7b5df94c8
«Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η βελτίωση της προσβασιμότητας από και προς την οδό προς Χ.Υ.Τ.Α. Ανθεμούντα, αλλά και την εξυπηρέτηση των κατοίκων Τρίγλιας και επαγγελματιών της περιοχής περιφερειακά του αγροκτήματος Ν.Τρίγλιας», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση του Δημου.
ecd5c058-1c46-44cf-aa6b-c45c8c70c453
Ξεκίνησε το έργο "Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Κ. Ν. Τρίγλιας και Τ.Κ. Ν. Πλαγίων"
Έχει ήδη ξεκινήσει το έργο "Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Κ. Ν. Τρίγλιας και Τ.Κ. Ν. Πλαγίων", με τη διαμόρφωση εισόδου προς τις κτιριακές Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων με την επίστρωση κατάλληλης υποδομής προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μηχανημάτων του αναδόχου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Ν. Προποντίδας.
Το έργο αποτελείται από τα παρακάτω τμήματα:
- Έργα Εισόδου και Προκαταρκτικής Επεξεργασίας.
- Δεξαμενή Εξισορρόπησης Παροχής
- Μονάδα Βιολογικής Επεξεργασίας.
- Σύστημα Απολύμανσης με UV.
- Δεξαμενή Επεξεργασμένων Λυμάτων
- Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λάσπης
Οι εγκαταστάσεις συμπληρώνονται με κτήριο διοίκησης που περιλαμβάνει γραφείο, εργαστήριο, αποθήκη, WC, καθώς και κτήριο στέγασης του ενεργειακού εξοπλισμού καθώς και με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.
Επίσης θα γίνουν έργα αυτοματισμού στα οποία περιλαμβάνεται το Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και λογισμικό (SCADA) που απαιτείται για την παρακολούθηση όλων των αντλιοστασίων καθώς και της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων και για την παρακολούθηση της λειτουργίας όλων των βαλβίδων κενού και των φρεατίων αναρρόφησης.
Στο αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή των παραπάνω εγκαταστάσεων αλλά και κάθε εργασία ή προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού, η οποία είναι αναγκαία για την ολοκληρωμένη κατασκευή και άρτια και αποδοτική λειτουργία του Έργου. Ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να θέσει σε λειτουργία το έργο και να προβεί σε περίοδο δοκιμαστικής λειτουργία για έξι μήνες μετά το πέρας της κατασκευής του.
Η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία "ΑΞΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ" υπογράφηκε στις 26-3-2015 και εφόσον ολοκληρώθηκαν οι μελέτες εφαρμογής και οι οριστικές μελέτες του έργου (όπως προβλεπόταν από τη σύμβαση) οι οποίες εγκρίθηκαν από την Προϊσταμένη Αρχή με την υπ' αριθμ. 1399/2015 Α.Δ.Σ., επίκειται η έναρξη της κατασκευής του έργου.

xalkidikifocus
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου