Κύκλοι Φώφης : Η διαγραφή δεν συνδέεται με τον Βενιζέλο

Το πρώτο «κύμα» από την εκλογή Μητσοτάκη «χτύπησε» το ΠΑΣΟΚ και οδήγησε τη Φώφη Γεννηματά σε «προληπτική» διαγραφή Γρηγοράκου ο οποίος της άσκησε δημόσια κριτική για τον τρόπο που αντιμετώπισε το νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τη διαγραφή πάντως συνοδεύουν διευκρινίσεις από συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υποκρύπτει διάθεση σύγκρουσης με τον Βενιζέλο ο οποίος συνδέεται στενά πολιτικά με τον κ. Γρηγοράκο.

Ο Γρηγοράκος έχει κάνει την επιλογή του 

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απομάκρυνε τον βουλευτή Λακωνίας από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θέλοντας να στείλει μήνυμα ότι το Κίνημα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. 
Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη αναφορικά με την κίνηση της κ. Γεννηματά τονίζουν ότι οι αρχηγοί στο ΠΑΣΟΚ έχουν αναδειχθεί μέσα από δύσκολες συνθήκες που περιλαμβάνουν και διαγραφές, σε μία προσπάθεια να εντάξουν την απόφαση στο πλαίσιο του αρχηγικού προφίλ που χτίζει η νεοεκλεγμένη Πρόεδρος.
Στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για την αναγγελία ενός προαναγγελθέντος θανάτου καθώς οι σχέσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τον λαλίστατο πρώην υπουργό και βουλευτή Λακωνίας δεν ήταν στο καλύτερο επίπεδο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι  ο κ. Γρηγοράκος είχε ζητήσει από την Φ. Γεννηματά μετά την εκλογή του στην βουλή, να τοποθετηθεί αντιπρόεδρος στο Κοινοβούλιο και όταν αρνήθηκε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να τοποθετηθεί τομεάρχης υγείας για να δεχτεί μία ακόμη άρνηση από την ηγεσία του Κινήματος.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έκτοτε ο κ. Γρηγοράκος πραγματοποιούσε δημόσιες παρεμβάσεις με τις οποίες στοχοποιούσε την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με αποκορύφωμα τις δηλώσεις του για την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη και την πιθανή προσχώρηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ. 
Η κ. Γεννηματά, όπως αναφέρουν συνεργάτες της, με την αποπομπή του Λ.Γρηγοράκου από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στέλνει μήνυμα προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα ανεχτεί αντίστοιχες συμπεριφορές σε μία χρονική περίοδο που ξεδιπλώνει τις κινήσεις της για την ανασύνταξη του Κεντροαριστερού χώρου.
Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που βρίσκονται κοντά στην Φ. Γεννηματά και γνωρίζουν τις στενές πολιτικές σχέσεις που διατηρεί ο κ. Γρηγοράκος με τον Ευ. Βενιζέλο ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχει αποκλειστικά και μόνο σχέση με την συμπεριφορά του κ. Γρηγοράκου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν υποκρύπτει σύγκρουση της ηγεσίας του Κινήματος με τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η αιχμηρή απάντηση του Λεωνίδα Γρηγοράκου 

Απαντώντας στη διαγραφή του ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλά για αυταρχική απόφαση και διαπιστώνει πως η Κεντροαριστερά θα βρει πολιτική έκφραση κόντρα στις απαίδευτες ηγεσίες.     
«Η επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος επικυρώνεται με την αυταρχική απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να με θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς θα βρει την πολιτική του έκφραση κόντρα στις απαίδευτες ηγεσίες»

Οι δηλώσεις που έφεραν το διαζύγιο   

Λίγες ώρες μετά την εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ ο κ. Γρηγοράκος προόεβλεψε ότι στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κατευθυνθούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εάν το ΠΑΣΟΚ δεν προσδιορίσει το πολιτικό του στίγμα.
Την Πέμπτη σε δηλώσεις του στον ρ/σ. Παραπολιτικά, ο κ. Γρηγοράκος έβαλε ευθέως κατα της Φώφης Γεννηματά.
«Εμένα με εξέπληξε η αγκύλωσή της σε κάτι το παλιό και το παρωχημένο. Εγώ θέλω μια αξιόπιστη και φερέγγυα πολιτική δύναμη και ας μου το ονομάσει η κα Γεννηματά όπως θέλει, θα είμαι μαζί της. Για αυτό πιστεύω ότι ο κίνδυνος λεηλασίας του χώρου από την εκλογή Μητσοτάκη, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλων χώρων, είναι έντονος. (...) Με κραυγές, αναθέματα, “αβύσσους”, “αποστασίες” και κάτι ταμπέλες που παραπέμπουν στην δεκαετία του ’80 και του ’65 ...εάν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς δεν εκφράσουν έναν εκσυγχρονιστικό, έναν καινοτόμο πολιτικό λόγο, αν δεν αρθρώσουν κάτι πολιτικά ελκυστικό, εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο και παραμείνουμε καθηλωμένοι με ξεπερασμένες αγκυλώσεις , στις ιδεοληψίες μας, στις μονομέρειες μας ότι είμαστε αρχηγοί κομμάτων κλπ του μεσαίου χώρου, τέσσερα –πέντε κόμματα, διάφορες κινήσεις δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα».
Συνέχισε δε: «Να είμαστε και λίγο προσγειωμένοι. Άβυσσος σημαίνει κάτι το τρομερό, εάν δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ υπάρχει άβυσσος, με το ΚΚΕ και τη ΝΔ τι υπάρχει; Εγώ αυτό που είπα προχθές ήταν αυτονόητο, αποστάτησα; Δεν καταλαβαίνω. Και έμαθα χθες ότι και στο συντονιστικό ο κ. Κεγκέρογλου είπε “όποιος θέλει να αποχωρήσει από το κόμμα ας προχωρήσει σε αποστασία να τελειώνουμε”. Δηλαδή το να πει κάποιος και να αγωνιά για το χώρο που είναι και έχει μεγαλώσει σε αυτό το χώρο και να αγωνιά για το μέλλον αυτού του χώρου οτιδήποτε πούμε είναι αποστασία;».
ΔΗΜΑΡ: Δεν ενημερωθήκαμε έγκαιρα
Κύκλοι της Αγίου Κωνσταντινου αναφέρουν ότι η ΔΗΜΑΡ δεν ενημερώθηκε  εγκαιρα για την διαγραφή  Γρηγορακου και υπογραμμίζουν: «Η ΔΗΜΑΡ επιμενει στη 'φυγη προς τα εμπρός'  με την λειτουργία  των συλλογικών  οργάνων  της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου