Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με κορύφωση την Agrotica

Απτόητοι παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες τις Χαλκιδικής, ζεσταίνοντας τις μηχανές των τρακτέρ για την κάθοδο στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, στο συλλαλητήριο που ετοιμάζουν στις 3 το μεσημέρι, ενόψει των εγκαινίων της Agrotica.
Σε πανελλαδικό επίπεδο οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους, ενόψει της συζήτησης του ασφαλιστικού σήμερα στη Βουλή.

Τα μπλόκα της Χαλκιδικής
Το μπλόκο που είχε στηθεί στον κόμβο της Ν. Καλλικράτειας μεταφέρθηκε σήμερα στον κόμβο της Θέρμης, με αγρότες από την Καλλικράτεια, τα Σίλατα, τον Άγιο Παύλο και την Κρίνη.
mploko pol2
Στον Πολύγυρο οι αγρότες έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ έξω από την πρώην Νομαρχία, σήμερα στις 10 το πρωί κινήθηκαν με τη μορφή κομβόι στο κέντρο της πόλης, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Νοσοκομείο και έφτασαν μέχρι το 1ο χλμ. του δρόμου Πολυγύρου – Θεσσαλονίκης, όπου πάρκαραν τα τρακτέρ, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν από την παλιά επαρχιακή οδό.
Το μπλόκο των Ν. Μουδανιών καλά κρατεί, με τους αγρότες να ετοιμάζονται να ξεκινήσουν αύριο το μεσημέρι προς τη Θεσσαλονίκη, όπου θα σταθμεύσουν τα τρακτέρ τους στις παρυφές της πόλης, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα κατευθυνθούν στο κέντρο και συγκεκριμένα στη ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Agrotica. Πριν ξεκινήσουν για Θεσσαλονίκη αύριο, συγκεκριμένα στις 11 το πρωί, οι αγρότες στον κόμβο των Μουδανιών θα μοιράσουν αγροτικά προϊόντα στους άπορους.
Τέλος να σημειώσουμε ότι στα Πράσινα Φανάρια βρίσκονται αγρότες από τη Γαλάτιστα.

Κλείσιμο των δρόμων αποφάσισε το συντονιστικό στη Σίνδο
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι αγρότες από τα μπλόκα πολλών περιοχών της Ελλάδος που έλαβαν μέρος στη σύσκεψη στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου.
Μετά το τέλος της σύσκεψης ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να μην συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αν δεν αποσυρθούν ασφαλιστικό και φορολογικό. Παράλληλα αποφάσισαν να κλείσουν τους δρόμους σήμερα την ώρα της συζήτησης στη Βουλή για το ασφαλιστικό 6-9 το βράδυ και αύριο 12-2 το μεσημέρι και 6-9 το απόγευμα.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου