Εγκρίθηκε δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο Δ. Θεσσαλονίκης

Στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στρέφεται η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε μία προσπάθεια να αναζητηθούν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και να εξασφαλιστούν οι πόροι που απαιτούνται για την υλοποίηση έργων στην πόλη.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων εγκρίθηκε η δανειοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ, μετά τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων που απέστειλε ο Δήμος, αλλά και των έργων που σχεδιάζονται.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιούλη Ρανέλλα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να εξεταστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή η δανεική σύμβαση και το είδος του επιτοκίου, εάν θα είναι σταθερό ή κυμαινόμενο και ακολούθως το θέμα, μαζί με τη λίστα των έργων, θα πάει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η αρχική λίστα των έργων περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα, έργα μεταφορών όπως το τραμ αλλά και έργα με ανταποδοτικό όφελος, τα οποία σχεδιάζεται να χρηματοδοτηθούν κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το άλλο 25% από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. 

thestival
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου